+0032/ 495 21 45 83 info@seobureau.be

Internet Marketing voor LED industrie

Ons kantoor behandeld de Internet Marketing voor heel wat bedrijven in Vlaanderen en Nederland. We zijn actief in heel veel verschillende niches, ook in de sector van buitenverlichting,  één van onze Online Marketing activiteiten is linkbuilding. Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. Linkbuilding is een erg belangrijke strategie om jouw website beter te laten scoren in zoekmachines zoals Google.

Hoe u internetmarketing gebruikt om uw bedrijf te promoten

Internetmarketing is een van de meest effectieve manieren om uw bedrijf te promoten. Het is kosteneffectief en stelt u in staat om te communiceren met uw doelgroepen, waar ze zich ook bevinden. Naast dat het een geweldige manier is om een breder publiek te bereiken, helpt het je ook om leads om te zetten in klanten.

In tegenstelling tot traditionele marketingmethoden, richt internetmarketing zich op tweerichtingscommunicatie tussen een bedrijf en zijn klanten. Via internet kan een bedrijf een band met klanten tot stand brengen en hen een gepersonaliseerde winkelervaring bieden.

Naast het creëren van een relatie met de klant kan internetmarketing ook worden ingezet om merkloyaliteit op te bouwen. U kunt sociale media gebruiken om met uw klanten in contact te komen en het is belangrijk om uitstekende klantenservice te bieden.

Er zijn verschillende online advertentiestrategieën, waaronder betalen per klik, sociale media en zoekmachineoptimalisatie. Om u te helpen de beste strategie voor uw bedrijf te kiezen, moet u eerst een marktonderzoek uitvoeren. Hiermee kunt u uw doelgroep identificeren en bepalen wat uw primaire marketingdoelstellingen zijn.

Zodra u uw publiek en uw doelstellingen hebt bepaald, kunt u beginnen met het experimenteren met verschillende strategieën. Een van de meest gebruikte methoden van internetmarketing is e-mailmarketing. Met behulp van e-mails kunt u contact opnemen met potentiële leads, nieuwe inhoud delen en hen informeren over uw producten.

Het hebben van een website is een essentieel onderdeel van internetmarketing en u moet ervoor zorgen dat deze gebruiksvriendelijk is. De website moet een hoge laadsnelheid hebben en moet inhoud en afbeeldingen van hoge kwaliteit bevatten. Ook de kleurencombinatie en het design moeten aantrekkelijk zijn.

Wat is internet-/onlinemarketing?

Online marketing, ook wel internetmarketing of webreclame genoemd, is een vorm van marketing die internet gebruikt om reclameboodschappen aan klanten te bezorgen via digitale kanalen zoals zoekmachines, e-mail, websites en sociale media.

Online marketingstrategieën omvatten webdesign, SEO, e-mail, sociale media, PPC en andere internetgerelateerde methoden.

Wat is de rol van internetmarketing?

Simpel gezegd, de rol van internetmarketing is om uw bedrijf te helpen online doelgroepen te bereiken, aan te trekken en te converteren.

Laten we ingaan op twee afzonderlijke doelen die u met internetmarketing zult hebben, evenals de noodzakelijke methoden die u wilt gebruiken om die doelen te bereiken.

Internetmarketing om nieuwe klanten aan te trekken

U kunt online marketingstrategieën gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken. Om dit te doen, wilt u zich voornamelijk richten op betaalde advertenties op sociale media, zoekmachines en webdesign.

U kunt bijvoorbeeld de Lookalike Audiences van Facebook gebruiken om bijvoorbeeld een bericht over buiten verlichting onder de aandacht te brengen van een publiek dat vergelijkbaar is met uw kerndemografie. Of u kunt een social media-influencer betalen om afbeeldingen van uw producten te delen met haar reeds gevestigde community.

Betaalde sociale media kunnen nieuwe klanten voor uw merk of product aantrekken, maar u wilt marktonderzoek en A/B-testen uitvoeren voordat u te veel investeert in één social media-kanaal.

Om nieuwe klanten aan te trekken, moet u ook een krachtige SEO-aanwezigheid behouden. Aangezien 81% van de kopers het internet gebruikt voor onderzoek voordat ze aankoopbeslissingen nemen, is het absoluut noodzakelijk dat uw bedrijf voorop loopt bij het zoeken naar gerelateerde zoekwoorden.

Een sterke SEO-aanwezigheid vertaalt zich ook in meer aankopen in de winkel – in feite resulteert 78% van de lokale mobiele zoekopdrachten in een offline aankoop.

Ten slotte is het van cruciaal belang dat u tijd en middelen besteedt aan het ontwerp van de website van uw bedrijf.

Wanneer deze bovengenoemde klanten uw website vinden, zullen ze zich er waarschijnlijk van weerhouden uw merk te vertrouwen en uw product te kopen als ze uw site verwarrend of onbehulpzaam vinden. Daarom is het belangrijk dat je de tijd neemt om een gebruiksvriendelijke (en mobielvriendelijke) website te maken.