+0032/ 495 21 45 83 info@seobureau.be

Stappenplan om een goede website te maken

Wil jij eindelijk meer zichtbaar worden voor je klanten? Dit doe je tegenwoordig niet door flyers uit te delen op het stadsplein, maar juist door een online aanwezigheid te hebben. We hebben het dan met name over een goede website. Maar hoe creëer je een website waarmee je mensen enthousiast maakt? In deze blog vind je een simpel stappenplan. Wanneer jij hier volop gebruik van maakt, krijg je zeker een succesvolle webpagina.

Kies voor een betrouwbare partij

De eerste stap voor het maken van een goede website is om voor een betrouwbare partij te kiezen die je helpt met een website maken. Tenzij je een diploma hebt in marketing en ICT, kun je het bouwen van een website dus beter aan professionals overlaten. Dit komt doordat zij over meer ervaring beschikken met het maken van succesvolle webpagina’s en ook veel sneller dit klusje afronden. Zorg er wel voor dat je hun portfolio en reviews goed bekijkt zodat je zeker weet dat je op ze kan bouwen.

Kijk naar voorbeelden

De tweede stap is om te kijken naar voorbeelden van websites en interessante webpagina’s te verzamelen. Deze gebruik je als inspiratiebron voor je toekomstige website. Een mooi voorbeeld is de website van betFIRST casino. Deze is aantrekkelijk qua opmaak, navigeert makkelijk en laat je zien wat er allemaal mogelijk is qua beeld en geluid. Speur dus alle krochten van het internet af en onthoud alle websites die je aandacht grijpen en je ook nog eens mooi vindt qua stijl. Zo weet je ook zeker wat je wilt hebben.

Bespreek uitvoerig je wensen

Stap drie is om uitvoerig je wensen te bespreken met de partij die je website ontwerpt. Je wil namelijk zo duidelijk mogelijk zijn in je communicatie tegenover de webdesigner. Daardoor weet hij of zij namelijk precies wat je zoekt in je website. Op deze manier is de kans groter dat je in één keer een website krijgt waar je echt trots op bent. Wees dus glashelder tijdens de meetings die je hebt met een websitebouwer om te garanderen dat het eindresultaat om jaloers van te worden is.

Kwaliteit is het belangrijkste

De vierde stap is om te kiezen voor kwaliteit. Wanneer een websitebouwer aangeeft dat hij of zij wat extra tijd nodig zal hebben voor het project, moet je hier niet van staan te kijken. Het doel is om een zo perfect mogelijke webpagina aan je af te leveren. Daarbij staat kwaliteit voorop een deadline. Moeten er daarnaast nog erg veel dingen aangepast worden? Dit is absoluut niet erg en hoort bij het proces. Maak je hier dus geen zorgen over.

Geef feedback

Tot slot is het zaak om feedback te geven op je website. Dit doe je gedurende het gehele proces. Daardoor ontdekt de webdesigner precies wat jouw voorkeuren en wensen zijn. Op deze manier weet je zeker dat je een website krijgt afgeleverd dat jouw visie volledig weergeeft en bij je past. Houd dus geregeld feedbackrondes om ervoor te zorgen dat je website daadwerkelijk perfect wordt.