+0032/ 495 21 45 83 info@seobureau.be

Welke vijverpomp is geschikt voor jou vijver?

Opzoek naar een waterpomp voor je vijver? Dan moet je gaan voor een vijverpomp. Veel mensen vragen zich af of een vijverpomp wel echt nodig is maar volgens experts is het het hart van de vijver en dus zeker nodig. Zonder een vijverpomp heeft je vijver geen doorstroming met als gevolg een onheldere groene bak met water.  

 

Bij het aanschaffen van een vijverpomp zijn er wel dingen waarmee je rekening moet houden. Een vijverpomp staat het hele jaar door aan waardoor er rekening moet worden gehouden met de zware belasting. Ook krijgt de pomp te maken met al het vuil in de vijver en moet daar dus ook goed tegen bestendigd zijn. Ook is het belangrijk dat er een lange garantie op de pomp zit en de pomp niet te veel energie verbruikt. Een vijverpomp draait natuurlijk het hele jaar waardoor het de moeite waard is iets meer geld uit te geven aan een pomp die wat milieuvriendelijker is.  

 

Wanneer het tijd is om de pomp aan te schaffen zijn er twee belangrijke dingen waarop je moet letten: welke soort pomp heb ik nodig en wat is de capaciteit van de pomp.
De meeste pompen kun je in een natte en een droge opstelling, houdt er rekening mee dat niet alle pompen in een droge opstelling gebruikt kunnen worden. Het is ook belangrijk om te kijken naar waar de vijverpomp precies voor nodig is, dit heeft weer te maken met de aandrijvingen ervan en de verschillende filters.  

Het is belangrijk om te weten welke capaciteit pomp nodig is. Dit licht voor het grootste deel aan hoe groot de vijver is. Wat wordt aangeraden is een pomp die een keer in de 2 á 3 uur de hele vijver kan rondpompen. Als je je goed hebt ingelezen en genoeg bent geïnformeerd is het tijd om een pomp voor je vijver aan te schaffen.