+0032/ 495 21 45 83 info@seobureau.be

LED Verlichtingsconversie

LED Verlichtingsconversie Mythen, deel twee: Aftellen van Mythen 5 tot 1
Welkom terug bij onze tweedelige serie over het ontkrachten van mythes over het omzetten in LED-verlichting van traditionele gloeilampen, fluorescerende en HID-lichtbronnen. In een deel van onze LED-verlichting conversie serie, hebben we gekeken naar de mythen rond het dimmen van LED-lampen en of het de moeite waard was het korte spel te spelen met traditionele lampen in vergelijking met LED-lampen. We hebben ook gesproken over de opwarmtijd van LED’s en wat er gebeurt als ze het einde van hun levensduur bereiken. Tot slot hebben we gesproken over de verscheidenheid aan kleurtemperaturen waarin LED verlichting beschikbaar is.

Nu LED’s de verlichtingsmarkt blijven domineren, zijn er nog steeds een aantal mensen die zich laten afschrikken door de hoge initiële kosten voor het omzetten naar LED verlichting. In dit artikel gaan we in op de kwaliteit van het licht dat u kunt verwachten van LED’s, de relatieve trillingsbestendigheid van LED’s, de invloed van LED-verlichting op uw elektriciteitsrekening, de vraag of LED’s evenveel warmte afgeven als traditionele verlichting en of LED-verlichting niet gewoon een andere rage op de markt is.

LED-verlichtingsfantasie #5: LED-lampen zijn niet trillingsbestendig.
Antwoord: Traditionele lampen stralen hun licht uit door middel van gloeidraden die kunnen worden losgemaakt als ze worden geschud, gejongleerd of rondgeslingerd. Door het ontwerp van een LED (een chip op een printplaat) zijn er geen losse draden die uit hun connectoren kunnen worden losgemaakt. Anders dan het doelbewust (of in sommige gevallen per ongeluk) breken van de buitenste behuizing van de lamp en het beschadigen van de LED-printplaat zelf, zal een LED-lamp blijven werken ondanks de trillingen. Sommige LED’s zijn zelfs ontworpen zonder de traditionele buitenbehuizing. Hoe dan ook, de lamp zelf wordt doorgelaten en moet voldoen aan internationaal overeengekomen trillingstesten zoals geschetst door de Internationale Elektrotechnische Commissie.

LED Verlichting Conversie Mythe #4: De kwaliteit van LED Verlichting is slecht
Antwoord: Alle verlichtingstoestellen gebruiken de zogenaamde kleurweergave-index (CRI) om te bepalen hoe nauwkeurig de kleuren onder het licht zullen verschijnen. CRI wordt gemeten in een schaal van 1-100, waarbij 100 een perfecte kleurweergave is. Een lagere CRI-waarde betekent dat niet alle kleuren op een levendige manier zullen verschijnen als ze worden verlicht. Hoewel u de CRI-informatie op de lampverpakking waarschijnlijk niet zult vinden, zal een snelle online zoektocht naar de productspecificaties u de CRI-niveaus die u zoekt opleveren.

LED-verlichtingsmythe #3: LED-lampen geven dezelfde warmte af als traditionele lichtlampen.
Antwoord: LED’s geven wel warmte af, maar niet op dezelfde manier en met dezelfde intensiteit als traditionele lampen. Ze werken veel efficiënter en kunnen daardoor de hoeveelheid warmte die door traditionele lampen wordt uitgestraald, vermijden. Om u een idee te geven van het verschil in warmte tussen LED’s en traditionele lichtbronnen, meldde een studie van LIFX dat gloei- en halogeenlampen temperaturen van 357 graden Fahrenheit bereikten, terwijl delen van het glas van CFL-lampen zo heet waren als 267 graden. Het koellichaam voor een volledig verlichte LED-lamp, afhankelijk van het model, werd getest en bereikte een temperatuurbereik van slechts 140 tot 212 Fahrenheit. Door de reductie van verspilde energie zorgen LED’s voor koelere bedrijfstemperaturen.

LED-verlichting Conversie Mythe #2: Mijn energierekening zal lager zijn zonder LED-verlichting.
Antwoord: Wanneer u de overstap naar LED maakt, zal uw energierekening aanzienlijk dalen. Als u nog niet bent overgestapt op LED, heeft u misschien gemerkt dat de afgelopen twee decennia het verlichtingsgedeelte van uw rekening een groot percentage van het totale bedrag heeft overgenomen. De reden: Andere apparaten worden steeds efficiënter; als u doorgaat met HID, TL- of gloeilampen, wordt de verlichting een groter percentage van uw totale uitgaven.

Volgens Kichler is de vertegenwoordiging van verlichting op de elektriciteitsrekening tussen 2001 en 2018 gestegen van 8,8 procent naar ongeveer 15 procent. Nu er steeds meer apparaten energiezuinig worden naarmate de tijd verstrijkt, wordt verwacht dat de verlichting in 2025 tot maar liefst 45 procent van uw rekening zal bedragen. Stelt u zich eens voor hoeveel lager de elektriciteitsrekening zou kunnen zijn als u in 2025 een brok van die 45 procent zou kunnen nemen?

Om een idee te krijgen wat uw besparing zou kunnen zijn, kunt u ons artikel over de berekening van uw jaarlijkse uitgaven voor elektriciteit raadplegen.

LED Verlichting Conversie Mythe #1: LED Verlichting is slechts een Fase. Het kan mogelijk niet beter.
Antwoord: LED is in een voortdurende staat van evolutie. Wanneer we denken dat LED zijn piekeffectiviteit en algemene efficiëntie heeft bereikt, ontstaat er een nieuwe innovatie. De evolutie van LEDS is nog lang niet voorbij, zoals de uitbreiding van de lumenoutput, de afname van de chipgrootte, de verlenging van de levensduur en meer. In een studie van het Amerikaanse ministerie van energie die in augustus 2017 werd gepubliceerd, wordt gesteld dat in 2016 de toegenomen penetratie van ledverlichting op de markt het equivalent van bijna 4,7 miljard dollar aan energiebesparing heeft opgeleverd. Er wordt ook aangenomen dat als er een 100 procent conversie naar LED zou plaatsvinden, een energiebesparing van die omvang zou kunnen leiden tot een jaarlijkse besparing op de energiekosten van bijna 44 miljard dollar. LED is niet langer slechts een fase. Het is een pure revolutie!

Onze kijk op LED-conversiemythes heroverwegen
In dit artikel hebben we nog vijf andere LED-mythes over de kwaliteit van de verlichting behandeld: Of LED-lampen nu trillingsbestendig zijn en of ze een serie-effect hebben op de elektriciteitsrekening, hoe heet een LED-lamp kan worden, en of de LED-revolutie echt is of gewoon een hype.

Heeft u vragen over LED-verlichting en -conversie die u graag beantwoord zou zien? Hoort u nog mythen die u door ons wilt laten ontkrachten? Neem dan gerust contact op met een van onze Led armatuur specialisten.